فهرست مطالب

مجله راهبرد سیاسی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 25، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمدالله اکوانی*، سید داوود موسوی، علی باقری دولت آبادی صفحات 9-29

    قدرت از جمله مفاهیمی است که تاکنون از منظرهای مختلف تعریف شده است. تقسیم قدرت به گونه های مختلف سخت، نرم، هوشمند و... حاکی از گستردگی دیدگاه ها در مورد این مفهوم است. بحث از قدرت، منابع و شیوه های اعمال آن همراستا با اندیشه های غربی در مطالعات اسلامی نیز مطرح بوده است. سوال اصلی مقاله این است که قدرت اشاره شده در روایات امامان شیعه (ع) چه نوع قدرتی است؟ فرضیه مقاله این است که در روایات امامان شیعه (ع) منظومه ای از نشانه ها قابل استنتاج است که ما را به سوی مفهوم قدرت متعالی رهنمون می سازد. برای پاسخ به سوال فوق از روش نشانه شناسی استفاده گردید و هدف مقاله شناسایی نشانه های قدرت در روایات شیعه است. یافته های پژوهش نشان داد که منبع قدرت، صاحبان قدرت، هدف قدرت و شیوه های اعمال قدرت با گونه های مرسوم قدرت در نظریه های سیاسی که موسوم به سخت، نرم و شبکه ای است متفاوت است. دلالت معنایی روایات شیعه نشان می دهد که قدرت کالایی نیست که به تملک انسان ها درآید، هدف اعمال قدرت نیز سلطه انسان بر انسان نیست و قدرت مشروع نیز نه با اجبار بلکه از سر رضایت است. افزون بر این، قدرت الزاما معادل قدرت رسمی و نهادی نیست و طیفی از روش ها چون سکوت، تقیه، دوستی و مردم داری قدرتی تولید می کنند.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، قدرت سخت، قدرت متعالی، روایات شیعه، نشانه شناسی
  • محمد احدی، خسرو بوالحسنی، جواد قاصدنظامیان* صفحات 31-48
    منافع ملی مجموعه شرایط و امکانات پویایی است که تحقق نیازهای امنیتی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را میسر می سازد. این شرایط و امکانات خود ملهم از وضع ژیوپلیتیکی، ساختار اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ویژگی های فرهنگی و تاریخی یک جامعه و بالاخره جایگاه آن درصحنه سیاست بین الملل است. دراوج دوران جنگ سرد، ترکیه هویت سیاسی خود را به عنوان جزیی از بلوک غرب ودرتقابل با اتحاد جماهیر شوروی تعریف می کرد اما با فروپاشی نظام دو قطبی، معادلات امنیتی حاکم بر دنیا چه در سطح منطقه ای و چه در عرصه جهانی دچار تغییر و تحول اساسی گردید. از این رو همکاری و رقابت میان بازیگران اصلی در منطقه غرب آسیا،از جمله ایران وترکیه دچار برخی از تغییرات شکلی و محتوایی شد. این تحقیق در تلاش است تا به این سوال پاسخ دهد که منافع ملی جمهوری اسلامی ایران متاثر از سیاست خارجی ترکیه چگونه است؟ تحقیق از نوع توصیفی -تحلیلی وبا روش موردی زمینه ای ورویکرد آمیخته تهیه شده است. حجم نمونه این پژوهش براساس نظر 5 نفر از نخبگان و صاحب نظران این حوزه، 30 نفر در نظر گرفته گردید که به صورت هدفمند انتخاب شده است. با بررسی پیشینه، مطالعه اسناد و مدارک و انجام مصاحبه های هدفمند، و پس از بررسی تحولات منطقه ای و جهانی، رویکرد سیاست خارجه ترکیه در قالب ماتریسی احصا و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران از قبال آن احصا شد. نتایج به دست آمده مبین این مطلب است که منافع منطقه ای ج.ا.ا ومحور مقاومت بیشترین تاثیر پذیری واستقلال و تمامیت ارزی کمترین تاثیر پذیری را داشته است.
    کلیدواژگان: امنیت ملی، منافع ملی، غرب آسیا، جمهوری اسلامی ایران، ترکیه
  • علیرضا سمیعی اصفهانی*، نرجس شیری صفحات 49-71
    «حاکمیت»، در زمره مفاهیمی است که همواره در مرکز بحث و تحلیل و اندیشه ورزی مکاتب، متفکرین و نظریه پردازان علوم اجتماعی قرار داشته است. هدف پژوهش پیش رو، بررسی آراء و اندیشه های دو متفکر بزرگ جامعه شناسی از دو سنت نظری اسلامی و غربی یعنی ابن خلدون و نوربرت الیاس، در خصوص پیدایش، پایایی و فروپاشی حاکمیت تمدن ها است که مضامین نظری و یافته های کاربردی ارزشمندی در اختیار علاقه مندان این حوزه نظری و مفهومی قرار می دهد. از این رو پرسش اصلی پژوهش حاضر این است که «حاکمیت» از حیث مفهومی و عملکردی چه شان و جایگاهی در اندیشه ابن خلدون و نوربرت الیاس دارد؟ جهت پاسخگویی به پرسش فوق تلاش می گردد با اتکاء به روش مقایسه ای، وجوه تمایز و تشابه این مفهوم در سامانه نظری این دو متفکر شناسایی و دستاوردهای کاربردی آن عرضه گردد. یافته های پژوهش نشان می دهد که هر دو اندیشمند از منظر جامعه شناسی تاریخی، رویکردی «تکوینی» به پدیده ها و تحولات اجتماعی از جمله امر «حاکمیت» و دگردیسی آن دارند و هر دو بر یک قاعده عمومی در مورد حاکمیت پای می فشارند و آن این است که وقتی قلمرو حاکمیتی تا حد زیادی گسترش یافت، به فعال شدن نیروهای گریز از مرکز منجر می شود و آنگاه زمانه زوال و فروپاشی آن حاکمیت آغاز می گردد. پژوهش از نوع مطالعات بنیادی نظری، روش تحلیل آن، روش مقایسه ای و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای (کتب و مقالات تخصصی) انجام گرفته است.
    کلیدواژگان: حاکمیت، تکامل، عصبیت، انحطاط، ابن خلدون، نوربرت الیاس
  • فریبا ترجمان*، فاطمه نصرالهی صفحات 73-95

    در پدیده جنگ و ناامنی مسایل امنیتی به ویژه مرزها اهمیت ویژه ای می یابند. این مساله در ایران بعد از جنگ جهانی دوم که با اشغال نیروهای متفقین و توجه آمریکا به مسایل امنیتی خود روبرو شد صدق می کند اهمیت توجه به مرزها در برهه زمانی 1325 تا 1326ه.ش تا جایی بود که در قالب دستورالعملی از جانب وزارت کشور دولت پهلوی نظارت بر مسایل مرزی در دستور کار قرار گرفت. پژوهش حاضر تلاش دارد تا با استفاده از چهارچوب نظری ریالیسم تدافعی و بررسی اسناد آرشیوی در این سالها به تبیین موضع گیری نظامی ایران پس از جنگ جهانی دوم در فاصله ی سالهای (1325تا 1326) بپردازد. انتخاب این بازه زمانی به دلیل توجه ویژه دولت ایران به مسایل امنیتی مرزها تحت تاثیر فعالیت و عضوگیری حزب توده در مناطق مرزی کشور و سیاست سدنفوذ امریکا بود. نتایج بررسی ها نشان می دهد دولت ایران با توجه به رویکرد تدافعی سعی در حفظ خود در شرایط نظام آنارشیک را داشت و در این برهه از تاریخ استحکام بخشی مرزبانی ها در راستای حفاظت از سرحدات مملکت، افزایش قدرت نسبی، جلوگیری از اقدامات سوء دولت های همسایه ایران و حفظ بقا بود.

    کلیدواژگان: مرز، مرزبانی، امنیت، جنگ جهانی دوم، رئالیسم تدافعی
  • سیاست خارجی دونالد ترامپ درخاورمیانه وتاثیرآن برکاهش تنش بین رژیم صهیونیستی و عربستان
    رحیم پیری*، علیرضا رضایی صفحات 97-124
    دکترین سیاست خارجی دولت ترامپ مبتنی برسه رکن نخست آمریکا،نظامی گری وناسیونالیسم اقتصادی بود که برپایه ی آن،کشورها به عنوان اهداف بالقوه ای برای تعامل وتلاش برای تاثیرگذاری درجهت سازگاری بامنافع ملی ایالات متحده آمریکاتلقی می شوندودراین رهیافت نقش متغیرهای تاثیرگذاربرسیاست خارجی دولت ترامپ درخاورمیانه وهم چنین تاثیرآن ها برمناسبات بین عربستان ورژیم صهیونیستی ازاهمیت خاصی برخوردار است،که مقاله حاضر برآن است درچارچوب نظریه های نیوریالیسم وملی گرایی اقتصادی وکاربست روش توصیفی فرآیند سیاست خارجی دولت ترامپ درخاورمیانه ومولفه های کلیدی واثرگذاربرآن را تبیین،و باروش تحلیلی ارتباط سیاست خاورمیانه ای آن با کاهش تنش بین این دو رژیم را مورد واکاوی قرار دهد. یافته های پژوهش نشان می دهد که داشتن دشمن مشترکی به نام ایران،محورمقاومت اسلامی،بیداری اسلامی وتوافق هسته ای ایران باکشورهای1+ 5مولفه های کلیدی وتاثیرگذاربرکاهش تنش بین عربستان ورژیم صهیونیستی راتشکیل می دهند و سران آن ها با برسازی ایران به عنوان تهدیدمشترک کشورهای عرب سنی منطقه و رژیم صهیونیستی ،درصدد انتقال کانون بحران از نزاع عربی- اسراییلی به نزاع شیعه - سنی بودند.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی آمریکا، خاورمیانه، ترامپ، رژیم صهیونیستی، عربستان
  • اکبر ذوالفقاری*، طاها عشایری صفحات 125-153

    پژوهش حاضر قصد دارد با اتکا به دیدگاه نظری هانتینگتون (نظریه نوسازی) و رویکرد نظری رابرت گر (محرومیت نسبی)، ریشه ها و علل خشونت سیاسی در خاورمیانه را تحلیل کند. سوال اصلی پژوهش این است که، چه عواملی به وقوع خشونت های سیاسی در خاورمیانه دامن می زنند؟ روش پژوهش از نوع تاریخی-اسنادی است که محقق با مراجعه با مقالات، کتب، پژوهش ها و آثار علمی چاپی در پایگاه ها و همچنین با رجوع به گذشته تاریخی پدیده (خشونت سیاسی) در پی پاسخ به هدف تحقیق است. بر این اساس؛ نتایج تحقیق نشان می دهد خشونت های سیاسی خاورمیانه زاییده نوسازی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است. این کشورها، هنگام انتقال از الگوهای سنتی و کهن به الگوهای نوین؛ تغییراتی را در بطن جامعه پذیرفته اند، اما، با پذیرش این تغییرات؛ که در اثر صنعتی شدن، تحرک، آگاهی و نوسازی روانی بوجود آمده است؛ اقتدارهای کهن فرو ریخته، و چالش های جدید سیاسی، اجتماعی و امنیتی از جمله خشونت های سیاسی بوجود آمده است. بنابراین؛ خشونت های سیاسی خاورمیانه زاییده مقاومت و محافظه کاری شیران عرصه قدرت؛ و تلاش و تکاپوی روباهان عرصه جامعه مدنی است.

    کلیدواژگان: خشونت، خشونت سیاسی، تعارض، اعتراض، جنبش اجتماعی، تروریسم، و قدرت
  • کمیل نادری مهدی*، سمیه قنبری صفحات 155-179
    سازمان های غیردولتی یا سازمان های مردم نهاد «NGO» به عنوان سازمان های مستقل از دولت، غیر انتفاعی و اعضا خودجوش و مردمی امروزه سهم مهمی در ایفای نقش در حوزه های مختلف حقوقی، سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی، فرهنگی و... دارند به طوری که این نهادها اجزاء اصلی جامعه مدنی را تشکیل داده و ابزارهایی برای تقویت موقعیت ضعیف مردم در برابر نهادهای قدرتمند دولتی محسوب می شوند. به رغم این اهمیت، سازمان های غیر دولتی در برخی جوامع یا اساسا شکل نمی گیرند یا در صورت تشکیل، در انجام وظایف و اثرگذاری خویش چندان کارآمد نیستند و در برخی موارد ضرر ها و آسیب های عمده ای به دنبال دارند، تا جایی که در برخی موارد از دایره تعریف مذکور خارج می شوند. این مقاله به روش توصیفی - تحلیلی یکی از مهم ترین آسیب های بازیگران غیر دولتی یعنی خشونت گرایی را مورد بررسی قرار می دهد، بدین صورت که ابتدا به معرفی و علل شکل گیری دو مورد از مهم ترین سازمان های خشونت گرا یعنی سازمان های ایدیولوژی محور نظیر القاعده و سازمان های چریکی مارکسیستی نظیر مجاهدین خلق ایران پرداخته و سپس راهکار هایی برای جلوگیری از خشونت گرایی در این سازمان ها و همچنین جلوگیری از وارد کردن صدمه به جامعه توسط این سازمان ها ارایه می دهد.
    کلیدواژگان: بازیگران غیردولتی، خشونت گرایی، تکفیر، جدایی طلبی، مارکسیسم
  • میلاد نظری* صفحات 181-203
    مقاله حاضر درصدد است تا نقش وکلا در نقل و انتقال بین المللی در نظام منطقه ای را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد؛ وکالت از جمله مهم ترین عقودی است که در جامعه امروزی کاربرد دارد، در این بین وکالت دادگستری نوع خاصی از وکالت است که بنا به ماهیت ذاتی آن در کنار دستگاه قضایی جهت تحقق عدالت تلاش می نماید. مقاله توصیفی تحلیلی بوده و با استفاده از روش کتابخانه ای به بررسی سوال مورد اشاره پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که پدیده جهانی شدن، ایجاد دادگاه های بین المللی، گسترش جرایم بین المللی، توسعه صلاحیت کشورها به خارج از مرزها، لزوم همکاری های پلیسی و قضایی بین المللی، جهانی و بین المللی شدن وکالت در امور حقوقی را به یک ضرورت و نیاز تبدیل کرده است، لیکن برای تحقق این ضرورت، فقدان تشکیلات سازمانی برای این موضوع، سیاست های امنیت گرای محدود کننده وکلا در کشورها، تفاوت های ماهوی و شکلی نظام های حقوق و بین المللی به عنوان چالش های مهمی محسوب می گردند که تا زمان حال مانع تحقق این ضرورت شده اند. لیکن بایستی با استفاده از ظرفیت های وکلای علاقه مند و اتحادیه بین المللی وکلا درکنار ضمانت اجراهای بین المللی مرتبط با وکالت در امور حقوقی بهره برد و این ضرورت را جامه عمل پوشاند.
    کلیدواژگان: نقش وکلا، نقل و انتقال بین المللی، نظام منطقه ای، جهانی شدن، سیاسی
  • عباسعلی طالبی* صفحات 205-230
    مقاله حاضر با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی این سوال که حمله امریکا چه پیامدهایی بر مردم عراق داشته می پردازد. این فرضیه مطرح شد که به نظر می رسد امریکا با حمله به عراق در راستای تعقیب منافع خود، با تاکید بر تمرکز قدرت و به بهانه ارتباط صدام با گروه های تروریستی و تلاش این کشور برای مخفی کردن سلاحهای کشتار جمعی خسارتهای اقتصادی و اجتماعی جبران ناپذیری را بر مردم عراق تحمیل نموده است.یافته ها نشان می دهد اولا سقوط رژیم بعث نه تنها موجب ورود عراق به مرحله جدیدی از بی ثباتی و به ویژه وضعیت خلا قدرت در مرکز شد بلکه کشورهای مختلف به فراخور اهداف منطقه ای و امنیت ملی خود سعی در بسط نفوذ در این کشور و مانع افزایش نفوذ رقبای خود در عراق داشتند. ثانیا با فروپاشی حکومت، الگوی تعاملات و روابط بین گروه های قومی، نژادی و مذهبی عراق را با چالش روبرو کرده و منجر به افزایش خشونت های سازمان یافته و شکاف های قومی در سطوح وسیع شده. ثالثا حمله امریکا نه تنها اقتصاد را متلاشی و شهروندان را با فقر و قحطی روبرو کرده بلکه محرومیت گسترده زنان عراقی در تمام سطوح از زندگی عمومی و اجتماعی را تشدید کرد.
    کلیدواژگان: بعث، نفت، تروریسم، زنان، کودکان و نظام آموزشی
|
  • Hamdallah Akvani *, Seyyed Dawood Mousavi, Ali Bagheri Dolatabadi Pages 9-29

    Power is one of the concepts that have been defined from different aspects. The division of power into different types of hard, soft, intelligent, etc. indicates the wide range of views about this concept. The study of power, sources and methods of its application in line with Western ideas has also been done in Islamic studies. The main question of the article is, what are the characteristics of the mentioned power in the hadiths of the Shia imams? The hypothesis of the article is that a set of signs can be deduced in the hadiths of Shia imams, which lead us to the concept of transcendental power. The semiotics method was used to answer the above question and the aim of the article is to identify the signs of power in Shia hadiths. The findings of the research showed that the source of power, the holders of power, the purpose of power and the ways of exercising power are different from the conventional types of power in political theories, which are known as hard, soft and network.

    Keywords: Soft power, hard power, transcendental power, Shia hadiths, Semiotics
  • Mohammad Ahadi, Khosro Bolhasani, Javad Ghased Nezamian * Pages 31-48
    The national interest is a set of dynamic conditions and possibilities that enable the realization of security, political, economic, social and cultural needs. These conditions and possibilities are inspired by the geopolitical situation, economic, political, social structure and cultural and historical characteristics of a society and finally its place in the international politics scene. At the height of the Cold War, Turkey defined its political identity as part of the Western bloc as opposed to the Soviet Union, but with the collapse of the bipolar system, the security equations of the world, both regionally and globally, changed. There was a fundamental change. Therefore, the cooperation and competition between the main actors in the West Asian region, including Iran and Turkey, underwent some changes in form and content. This study seeks to answer the question of how the national interests of the Islamic Republic of Iran are influenced by Turkey's foreign policy? The research is descriptive-analytical and is prepared by a case-by-case method and a mixed approach. The sample size of this study was 30 based on the opinion of 5 elites and experts in this field, which was purposefully selected. By examining the background, studying the documents and conducting purposeful interviews, and after examining regional and global developments, the approach of Turkish foreign policy was calculated in the form of a matrix of statistics and national interests of the Islamic Republic of Iran. The results show that the regional interests of the Islamic Republic of Iran and the axis of resistance had the most impact and the independence and currency integrity had the least impact.
    Keywords: National Security, National Interests, West Asia, Islamic Republic, Turkey
  • Alireza Samiei Esfahani *, Narjes Shiri Pages 49-71
    The purpose of the research is to examine the opinions and thoughts of two great sociological thinkers from two Islamic and Western theoretical traditions, namely Ibn Khaldun and Norbert Elias, regarding the birth, consolidation and decline of the sovereignty of civilizations; provide theoretical themes and valuable practical findings to those interested in this theoretical and conceptual field. Therefore, the main question of the current research is, what is the position of "sovereignty" in terms of concept and function in the thought of Ibn Khaldun and Norbert Elias? In order to answer the above question, an attempt is made to identify the differences and similarities of this concept in the theoretical system of these two thinkers and present its practical achievements by relying on the comparative method. The findings of the research show that both thinkers have a "developmental" approach to social phenomena and developments, including the issue of "sovereignty" and its transformation, from the perspective of historical sociology, and both of them have a general rule about sovereignty. and that is that when the sovereign territory expands to a great extent,, leads to the activation of centrifugal forces, and then the period of decline and collapse of that sovereignty begins.
    Keywords: Sovereignty, evolution, Nervousness, Degeneration, Ibn Khaldun, Norbert Elias
  • FARIBA Tarjoman *, Fatima Nasralhi Pages 73-95

    In the phenomenon of war and insecurity, security issues, especially borders, are particularly important. This issue applies to Iran after the Second World War, when it faced the occupation of the allied forces and the attention of the United States to its security issues. The importance of paying attention to the borders in the years 1325 to 1326 AH was such that in the form of a directive from the Ministry of Interior Pahlavi Border issues were put on the agenda. In this research using the theoretical framework of defensive realism and archival documents of these years, we will explain Iran's military position after the Second World War between 1325 and 1326. The choice of this time period was due to the special attention of the Iranian government to border security issues under the influence of Tudeh party's activities in the country's border areas and the US's barrier policy. The results of the investigations show that the Iranian government, with regard to the defensive approach, focused on strengthening the border guards, sought to protect the country's borders, increase its relative power, prevent the bad actions of Iran's neighboring governments, and preserve its survival

    Keywords: Border, border guard, Security, World War II, Defensive realism
  • Donald Trump's foreign policy in the Middle East and its impact on reducing the tension between Israel and Saudi Arabia
    Rhim Piri *, Alireza Rezaei Pages 97-124
    first","militarism"and"economic nationalism",and his main attitude towards foreign policy is based on interests and trade.In this approach, recognition the strategy and components of the Trump administration's foreign policy in the Middle East is of particular importance.This article seeks to explain the Trump administration's foreign policy process in the Middle East and its influencing variables by applying theories of neorealism and economic nationalism and using the descriptive method.In the following,it analyzes the relevance of Trump's Middle East policy to reducing the tension between Israel and Saudi Arabia using an analytical method.The findings of research show that are having a common enemy in the name of Iran, the axis of Islamic resistance,Islamic awakening and Iran nuclear deal with theP5+1.They also seek to portray a negative image of Iran and present it as a common threat to the Sunni Arab states of the region and the Zionist regime and to shift the focus of the crisis from the Arab- Israeli conflict to the Shiite- Sunni conflict.
    Keywords: American Foreign Policy, Middle East, Trump, Zionist regime, Arabia
  • Akbar Zolfaghari *, Taha Ahsayeri Pages 125-153

    The present study aims to analyze the roots and causes of political violence in the Middle East by relying on Huntington's theoretical perspective (Modernization Theory) and Robert Gurr's theoretical approach (Relative Deprivation). The main research question is what factors fuel the occurrence of political violence in the Middle East? The research method is of the historical-documentary type, where the researcher looks for the answer to the main goal by referring to articles, books, research and printed scientific works in the databases and also by referring to the historical past of the phenomenon (Political Violence). According to this; the results of the research show that political violence in the Middle East is the result of economic, social, political, psychological and cultural modernization. In transitioning from traditional and old patterns to new patterns; the countries accept changes in the society, however, previous authorities have collapsed, and new political, social and security challenges have arisen, including new political violence.

    Keywords: Violence, Political Violence, conflict, Protest, social movement, terrorism, and Power
  • Komeil Naderimahdy *, Somayeh Ghanbari Pages 155-179
    Non-governmental organizations (NGOs) as independent organizations from the government,Non-profit organizations and spontaneous and public members today play an important role in various legal fields such as political, economic, environmental, cultural, etc., so that these institutions are the main components of civil societyformed and are considered tools to strengthen the weak position of the people against powerful government institutions. In spite of this importance, non-governmental organizations in some societies are either basically not formed or in th ecase offormation, they are not very efficient in performing their duties and effectiveness, and in some cases losses and damagesMost of them follow, to the extent that in some cases they go out of the circle of the mentioned definition. This article is to examine one if the most important injuries of NGOs that is violence, base on the method of Descriptive-analytical. in such a way that firstly, the introduction and causes of the formation of two of the most important organizationsViolent means ideology-based organizations such as Al-Qaeda and Marxist guerilla organizations such asPeople's Mojahedin of Iran and then solutions to prevent violence in these organizationsIt also prevents these organizations from harming the society.
    Keywords: non-governmental actors, Violence, Excommunication, separatism, Marxism
  • Milad Nazari * Pages 181-203
    The present article sought to examine the role of attorneys in international transfer in the regional system. Delegation is a commonly used contract in today’s world. Among other things, working as an attorney at law is a special type of delegation where an attorney works alongside the justice system to administer justice. This analytical-descriptive article explored the issue using a library method. Findings showed that universalization, establishment of international courts, increasing international crimes, developing international competence of nations, and the necessity for promoting international police and judicial cooperation are among grounds emphasizing the importance of international delegation in legal affairs. However, a lack of institutional organization, countries’ security-based restrictive policies, as well as substantive and procedural differences in international legal systems have been major obstacles to materialize it. As a result, it is necessary to fulfill this need using the existing capacity of enthusiastic lawyers and international unions for attorneys alongside international sanctions related to advocating for legal affairs.
    Keywords: Function of attorneys, International transfer, Regional System, Universalization, Polic
  • Abbasali Talebi * Pages 205-230
    Using the descriptive-analytical method, the present article investigated the consequences of the American military campaign on the Iraqi people based on aggressive realism, and raised the question of what economic, political and social consequences this invasion had on the Iraqi people?In response to the question, this hypothesis was raised that it seems that the US has inflicted a lot of economic and social damage on the Iraqi people by attacking Iraq in pursuit of its own interests and by emphasizing the concentration of power and ensuring energy security The findings of the research show that first of all, the fall of the Baath regime not only caused Iraq to enter a new stage of instability and especially the power vacuum situation in the center,yes,different countries tried to expand their influence in this country in pursuit of their regional goals and national security. and prevent the increase of the influence of their competitors in Iraq. Ethnic gaps have widened in levels. Thirdly, the war and internal conflicts in Iraq not only intensified the widespread deprivation of Iraqi women at all levels of public and social life, but also increased poverty, migration of elites, closure of schools and destruction of historical buildings
    Keywords: Baath, Oil, terrorism, Women, children, educational system